[klik op foto’s om te vergroten]
82230 Monclar-de-Quercy
Allen over Monclar-de-QuercyMonclar-de-Quercy
LandkaartLandkaart
Nuttige contactenNuttige contacten
Zomerkleur [te vergroten klik]Daramousque ligt in de Tarn-et-Garonne in de Midi-Pyreneeën. De Midi-Pyreneeën is een van de zonnigste regio’s in Frankrijk, waar de temperatuur 60 tot 80 dagen per jaar gemiddeld boven de 25°C komt. Zelfs in oktober kunnen de temperaturen de 19°C halen.
De Midi-Pyreneeën is ook de streek in Frankrijk waar de mensen in de beste levensomstandigheden wonen en waar ze het oudst worden. Zonneschijn, feesten, tradities, goed eten, gezelligheid en menselijke warmte worden allemaal gezien als onderdeel van de magische formule in deze streek.Moissac [te vergroten klik]
Monclar-de-Quercy : marktdag [te vergroten klik]Daramousque ligt op slechts enkele minuten van het mooie plaatsje Monclar-de-Quercy. Op het dorpsplein in het centrum is iedere week een markt. Er is ook een kerk, een apotheker, een nieuwe supermarkt en een keur aan bakkers, restaurants en bars.
Daramousqe ligt op korte afstand rijden van het departement Tarn met sommige van de meest pittoreske vestingen en middeleeuwse stadjes in Frankrijk. Puycelci, Bruniquel en Montricoux liggen op ongeveer 20 minuten afstand; voor Castelnau-de-Montmiral en Saint-Antonin-Noble-Val moet u ongeveer 30 minuten rijden.Puycelci [te vergroten klik]
Albi [te vergroten klik]Montauban is de dichtstbijzijnde grote stad. De stad is gevestigd in 1144 en is het administratieve centrum van Tarn-et-Garonne. Andere steden die de moeite van een bezoek waard zijn, zijn Gaillac, beroemd om zijn wijnen; Albi, de geboorteplaats van Toulouse-Lautrec en met een prachtige kathedraal; en Moissac, met veel Romaanse kunst.
Toulouse, ten zuiden van Daramousque, is de belangrijkste stad in de Midi-Pyreneeën en is de vierde grote stad van Frankrijk. Carcassonne en Cahors zijn ook interessante steden om te ontdekken –beiden bekend om hun prachtige architectuur, gezellige winkels en restaurants.Cahors [te vergroten klik]
Pyrénées [te vergroten klik]De Middellandse zeekust, Spanje en de Pyreneeën zijn allemaal gemakkelijk bereikbaar vanuit Daramousque. Aan te bevelen dagtrips zijn de badplaatsen aan de Middellandse zeekust, skiën in de bergen of ronddwalen in de Spaanse “ventas” – vergeet uw paspoort niet!
Monclar-de-Quercy
Monclar-de-Quercy
Monclar-de-Quercy
Geschiedenis
Monclar-de-Quercy zou een Gallo-Romaanse oorsprong hebben, maar wordt pas officieel genoemd in documenten die dateren van 587vC. In 1009 behoorde het feodale domein van Monclar bij het Comte-d’Aurillac; daarna viel het onder de Comte-de-Toulouse in 1170. In 1312 verscholen de laatste afvallige Catharen zich in deze plaats.

Op 10 september 1532 viel de Duc-de-Joyeuse Monclar aan. De stad en het kasteel werden in brand gestoken en alle gevangenen werden verhangen. In 1798, werd de stad aangevallen door de Revolutionairen die het kasteel verwoestten en ook de kerk (deze is in 1880 herbouwd).

In 1920 werd Monclar-de-Quercy verbonden met Montauban door de spoortrein, deze is in 1932 weer gesloten. In 1974 is begonnen met het ontwikkelen van het park en de meren om toeristen naar deze omgeving te trekken.

Architectuur
Neogotische kerk (1875); de kerk van Saint-Martin (16e eeuw, maar gerenoveerd in de 17e en 19e eeuw); de kerk van Saint-Saturnin (16e eeuw); de kerk van Saint-Blaise (16e eeuw); de kerk van Saint-Laurent (19e eeuw); de kerk van Saint-Michel-des-Lials (19e eeuw).

Middelen van bestaan & productie
Fokken van paarden; boomgaarden; gemengde boerenbedrijven; veehouderijen, manden maken.

Bezienswaardigheden
Het bos Grésigne; paardenfestival (april); traditionele markt (iedere donderdag); avondmarkten in juli; "Marché Occitan" (iedere zondag in juli en augustus); "Marché au Gras" (iedere zondag van december tot februari); "Marché de l’Avent"(half december).

Activiteiten
Manege & ponyclub; waterpark met 3 meren; zwemmen; watersporten; kanos; kajaks; fitness parcours; mountainbiken; treinritten rond het meer.
CommuneMonclar-de-Quercy
Bevolking1273
Oppervlakte7644
Hoogte203
Département82
RégionMidi-Pyrénées
Nuttige contacten
Mairie
Office de Tourisme
Tourisme département 82
Préfecture
Tourisme département 81
Ligue de Golf Midi-Pyrénées
Boek nu!Boek nu!   BeschikbaarheidBeschikbaarheid   TariefTarief

Naar bovenNaar boven
See us on Facebook See us on Facebook delen